top of page

Els de primer d'ESO visiten l'Aquàrium de Barcelona


El passat 24 de maig, els alumnes de primer d’ESO de La Mar de la Frau van assistir a l’Aquàrium de Barcelona, acompanyats dels professors Pere Petrus, Pau Gomar, Galina Musijina, Maria Àngels Roca i Carme Serrano.

La finalitat d’aquesta excursió era conèixer més el món marítim, gaudir d’una bona estada junts, aprendre noves coses i estudiar els diferents tipus de peixos per fer més fàcil les classes de Ciències naturals.


Van sortir del centre a dos quarts de nou aproximadament. El trajecte en autobús va durar gairebé una hora i mitja. Abans de baixar-ne, els van donar un petit dossier on havien d’escriure el gènere i la família dels animals assenyalats. Després havien d’entregar aquest dossier als seus professors de Ciències naturals, Pere Petrus i Pau Gomar ,que van ser els organitzadors de l’activitat.


En arribar van tenir una estona de mitja hora lliure per esmorzar. Van entrar a l’Aquàrium a les 11 del matí, després d’uns deu minuts fent cua per entrar-hi i esperar la monitora. Seguidament van deixar totes les motxilles juntes en un carro de ferro bastant gran i van començar a fer la ruta.


Com que hi anaven molts alumnes, es van dividir per classes. Cada grup tenia un guia que els anava donant molta informació sobre tot tipus de peixos que veien. Els va agradar molt la diversitat de fauna marina que trobaven pel camí. Van veure taurons, d’una mida de dos metres aproximadament; també un petit aquari amb peixos pallassos, que els va cridar molt l’atenció perquè es van recordar de la pel·lícula Buscant Nemo. També els va impressionar que tot era molt gran, a més de colorit. El que menys els va agradar va ser que hi havia molta gent i era molt aclaparador, perquè no podien veure els aquaris perfectament.


La monitora els va donar una estona lliure perquè poguessin gaudir de l’espectacle al seu gust. Van veure pingüins, amb les seves corbes i els seus colors tan contrastats. També van poder veure peixos manta, una espècie de peixos de poc grossor.

D’altra banda, van poder veure uns tipus d’algues que cap d’ells no havia vist mai. Eren de diferents colors i per aquest motiu els van impactar. Unes eren d’un color rosat, altres d’unes formes allargades i d’altres de robustes.

La majoria dels alumnes pensaven trobar un lloc amb diferents tons de color blau, però a banda de tota la gamma blava de quà van poder gaudir, també van veure peixos molt colorits i divertits.

Van poder fer fotografies sense “flash” dins de l’aquari, per evitar qualsevol molèstia als peixos marins. A més, van fer fotografies en grups i de tots els alumnes de primer junts.

Van anar justos de temps, però van poder estar deu minuts aproximadament per anar a la botiga de l’Aquàrium per comprar records. Van trobar-hi peluixos de peixos, postals, llapis, tasses...

Aproximadament a la una i vint van sortir de Barcelona i van arribar a l’institut a les tres.


Notícies
Entrades recents
Etiquetes
No hay tags aún.
bottom of page