top of page

Els treballs de recerca 2016-2017

Presentació de Mariona Guillén
Pol Ortiz
Hugo Pérez
Susana Velasco
Marta Ribera
Eider Vidal
Jamal Martín
Sandra Murillo
Adrià Hurtado
Javier Derteano
Elena Ortiz
Roger Ruiz
Leandre García
Laia Homdedeu
Joel Panisello
Andrés Montoya

Mariona Guillén: El retard evolutiu

Tutor: Òscar Borràs

Per Joan Carles Anglés

El meu treball de recerca tracta sobre discapacitat mental. La intenció principal era que la gent considerés que per tenir una discapacitat no ets ni millor ni pitjor, sinó que simplement tens unes característiques distintes. Res més. A més, volia veure el món des dels ulls dels discapacitats.

Vaig començar el treball de recerca a l’agost i el vaig acabar al febrer, és a dir, uns set o vuit mesos aproximadament.

Les conclusions més interessants van ser les de la part pràctica, que va ser com una ensenyança de vida, ja que no sabia que la gent conegués tant aquest tema, encara que no tingués res a veure amb persones discapacitades. A més, també em vaig trobar amb gent molt professional i molt vocacional.

Estic molt contenta del resultat del treball perquè he tret molta informació, he après molt d’un tema personal que m’afecta de ben a prop i he conegut quina és la visió de les coses que tenen els discapacitats.

Adrià Hurtado: La música de les simetries

Tutora: Montse Gil

Per Andrea Gaviria

El meu treball de recerca està relacionat amb la música i les matemàtiques, més concretament amb la geometria. Vaig decantar-me per aquest tema perquè considero que és tractament innovador. Vaig analitzar geomètricament la partitura Pennsylvania 6-500, que va ser de la primera Big Band.

Vaig estudiar fenòmens com girs, rotacions i translacions que hi havia dins la partitura, per comprovar la relació de la música i les matemàtiques. Vaig arribar a la conclusió que encara que semblin dues disciplines diferents, tenen molt a veure entre si, ja que es complementen.

Jamal Martín: 2015. Un año de cine español

Tutora: Isabel Castro

Per Anna Stapleton

Vaig triar aquest tema perquè des de petit m'ha interessat molt el món del cinema. La meva finalitat era veure per què la gent d'Espanya no va a veure cine espanyol.

El treball va consistir a triar 10 pel·lícules, mirar-les i analitzar-les. Abans de tot, vaig estudiar la taquilla i les pel·lícules que es van estrenar l'any 2015. Després, vaig haver de mirar les 10 pel·lícules, per tal de fer un estudi complet. Més tard, vaig estudiar tota la part de direcció i producció i les constants narratives, de gènere. A continuació, vaig buscar informació complementària dels guionistes, dels directors, de les productores...

La conclusió que vaig treure va ser que l'èxit del cinema espanyol, que ja ve des del 2014, es deu al fet que s'hi han produït canvis importants, sobretot pel que fa als aspectes temàtics i tècnics. El cinema espanyol en els últims anys s'ha americanitzat i això ha fet que augmentés notablement el nombre d'espectadors.

Pol Ortiz: La ma robòtica

Tutora: Cèlia Llurba

Per Anna Stapleton

 

El meu treball de recerca tracta sobre la construcció d'una mà robòtica controlada per arduino, que és una placa base de promoció lliure. Vaig triar aquesta idea perquè volia que el meu treball de recerca estigués relacionat amb la tecnologia, ja que és el que m'agrada. Em vaig inspirar en una notícia de la televisió que explicava com en un institut xinès s'havia creat una mà similar, encara que amb més pressupost i més materials.

El treball va consistir a crear una mà amb cinc servomotors, un per a cada dit, controlats mitjançant un guant amb sensors on tu poses la mà i reflecteix el moviment a la mà robòtica. La vaig construir amb materials de casa (clips, canonades, molles de bolígrafs, etc.), sempre pensant en un pressupost mínim. La programació és molt simple. L'únic complicat és la creació de la mà robòtica.

Vaig arribar a la conclusió que aquesta mà pot ser una base per futurs desenvolupaments de prototips per robots, com per exemple per a amputats. A més, es pot utilitzar per manipular materials pesats o contaminants o bé per desactivar bombes.

Hugo Pérez: Els drons: present, passat i futur

Tutora: Adela López

Per Andrea Gaviria

 

El meu treball de recerca tracta sobre els drons. Vaig escollir-lo perquè em sembla un tema innovador i interessant, a més que està relacionat amb l'Enginyeria robòtica, que és la carrera que vull estudiar.
Vaig començar amb la hipòtesi que es podia crear un dron a partir d'una placa arduino 1 com a base i amb un preu molt més reduït que el preu del mercat. Per comprovar-ho, vaig construir, dissenyar i programar el meu propi dron, amb materials del taller de l'institut. Ja tenia la placa arduino i vaig comprar altres elements com sensors, motor, bluetooth, etc. El preu final va ser de 150 euros.
Estic molt satisfet del treball perquè és quasi impossible fer-ho amb una placa arduino 1 i, a més, el programa que vaig utilitzar era molt complicat.

Adrián Rigal: Route 66 l

Tutora:Cori Fernández

Per Joel Hurtado

 

El meu treball de recerca tracta sobre la ruta 66. Al juny, no estava segur del tema que faria. A l’estiu, vaig viatjar a Califòrnia i vaig fer part de la Route 66. Durant el viatge, vaig gravar vídeos de la Ruta, per la qual cosa, vaig pensar que seria un bon tema de recerca i que ja disposava de material interessant.

Vaig començar el treball al setembre i el vaig acabar cap al gener. Vaig dividir el treball en la història de la ruta i les rutes que hi havia abans. Després, vaig estudiar la ruta a cada estat i les parades més importants que qualsevol persona hauria de visitar. Per últim, vaig fer una pàgina web on vaig ficar tota la informació per posar-la a l’abast de tothom.

A més, vaig decidir fer la presentació en anglès perquè me’n surto molt bé parlant-lo.

Eider Vidal: Desigual: promociona diferente, vende igual.

Tutora: Isabel Castro

Per Andrea Gaviria

 

El meu treball tracta sobre la marca de roba Desigual. Volia estudiar els diferents apartats de la mercadotècnia visual, sobretot els colors. Vaig analitzar els recursos lingüístics (fònics, morfosintàctics i textuals) i els recursos no lingüístics, com els colors, la localització del producte, la tipografia i els dissenys, que era el que més m'interessava.

Les conclusions que vaig treure van ser que Desigual ha canviat la seva forma de promocionar els seus productes. Ho fa com si fos una marca diferent, però ha triat els colors neutres; prioritza la dona com a receptora perquè és la consumidora potencial; defensa que és una marca moderna, però en realitat manté la separació clàssica d'estereotips home/dona i ens presenta una dona molt "femenina" i un home molt "masculí" i, per últim, ha trencat amb la imatge de vitalitat i diversió i s'ha tornat una marca molt bàsica i molt neutra.

Please reload

bottom of page