Taller d'economia
Març 2017. Per Laia Guzmán i Adrià Martínez
L’Economia és una matèria de 4t d’ESO de l’itinerari de Ciències socials. Des d’aquesta matèria, a partir del mes de gener, els alumnes van participar una hora a la setmana en un taller organitzat per una associació d'institucions financeres de Catalunya, dins del programa EFEC (Educació Financera a les escoles de Catalunya), que té per objectiu oferir a les escoles públiques, concertades i privades de Catalunya la possibilitat d'impartir educació financera bàsica als alumnes de 4t d'ESO (últim curs d'Educació Secundària Obligatòria).
Aquest taller el van impartir els formadors Manoli i Òscar
El professor Ismael Fernández, el qual imparteix Economia i Emprenedoria a 4t d’ESO i Economia i Economia de l’empresa a batxillerat, va ser el professor responsable d’organitzar aquesta activitat.
PREGUNTA. Què és el taller d'Economia?
RESPOSTA. L’associació d’Institucions financeres de Catalunya porta els tallers d’Economia que s’organitzen als centres educatius especialistes, que treballen en el món de les finances, per explicar als alumnes d'una manera pràctica, molt propera i molt didàctica com funciona el món de les finances.
P. Quan va començar aquest taller?
R. Aquest taller va començar al gener del 2017.
P. A quins altres instituts es fa?
R. El taller es fa a quasi tots els instituts, a tot Espanya.
P. En quins cursos es fa?
R. Només es fa al curs de quart d'ESO.
P. Trobes necessari el taller?
R. Sí, el taller és un experiment informatiu necessari perquè dóna suport a les matèries d'Economia i d'Emprenedoria, ja que ajuda els alumnes a rebre una perspectiva diferent del que es fa a classe.
P. Es fa servir llibre o són unes classes més dinàmiques?
R. En aquest taller no es fa servir llibre, sinó que a través d'un joc amb preguntes, els alumnes van aprenent alhora que es diverteixen.
P. Creus que en un futur les coses que expliquen al taller serviran als alumnes?
R. Jo crec que en un futur sí serviran als alumnes, perquè són coneixements molt pràctics de la vida diària i, quan siguin adults, si recorden el que han fet ara, els ajudarà molt.
P. Ho voldries tornar a fer els anys següents?
R. Sí, ho voldria seguir fent durant els altres cursos.