2014-2015
Ruta literària de La Mar de la Frau
Els alumnes de segon d’ESO van fer el 13 d’abril una ruta literària que forma part del pla de lectura del centre i que recorre un itinerari que surt de l’institut i arriba, pel costat del mar, fins al límit amb Salou. Va ser organitzada pels departaments de Llengües catalana i castellana i de Visual i plàstica.
Els alumnes van ser acompanyats per les professores de llengua Estefania Rius i Alicia Casals, la professora de Visual i plàstica Francesca Cristina, el professor de Ciències naturals Joan Albert, la professora de Matemàtiques Maria Soro i el professor d’Economia Ismael Fernández.
Van sortir per classes, començant per 2n d’ESO A fins al C, amb uns quinze minuts de diferència, i van anar des de l’institut fins a la platja, on van començar la ruta literària que consistia a fer parades en diferents punts de la costa cambrilenca per fer lectures literàries preparades a classe. Aquestes lectures, de diferents escriptors, tractaven d’aspectes relacionats amb la Mar de la Frau, la mar que va des del Cap de Salou fins al Golf de Sant Jordi, ja en la desembocadura del riu Ebre. Els temes tractats anaven des de receptes de cuina a descripcions científiques de plantes i arbres de la zona, passant per altres més íntims i personals que reflectien els sentiments que desperta el mar en els escriptors.
Aquesta ruta ha tingut molta rellevància per conèixer una mica més sobre per què el nostre institut porta aquest nom.
També, per grups, es va fer una activitat artística diferent denominada LandArt, que consisteix a fer obres d’art amb la naturalesa. Els materials són, única i exclusivament, materials de la natura. La professora de Visual i plàstica, Francesca Cristina, que va organitzar aquesta activitat, va manifestar que va ser un dia molt divertit i diferent, que va afavorir la convivència entre l’alumnat i els professors. Aquesta era la primera vegada que la Francesca feia LandArt amb alumnes tan petits, ja que normalment ho fa amb alumnes de quart d’ESO o més grans.
Un punt que s’ha de considerar és traslladar aquesta activitat al començament del curs, perquè cap al final fa molta calor i cansa més i, en segon lloc, perquè els alumnes podrien tenir més vivències entre ells des d’un principi i també milloraria el tracte i la confiança entre el professorat i els alumnes.
Per Laia Homdedeu i Andrés Montoya. Fotografies de Francesca Cristina