Videocurrículums a Economia de l'empresa
Març 2016. Per Júlia Altisen i Haizea Artabe.
A l’assignatura d’Economia de l’empresa, amb el professor Ismael Fernández, els alumnes de primer de batxillerat de la branca de Ciències socials van realitzar al llarg del primer trimestre del curs un videocurrículum. Per fer-ho, van haver de respectar un seguit de requisits, com ara que estiguessin asseguts al davant de la càmera i que ho expliquessin tot amb imatges, sigui dibuixos, fotografies o qualsevol altre material gràfic. Fins i tot, també ho van poder fer cantant. El més important era mostrar-se d’una forma no estàndard i que es desenvolupés la creativitat personal.
2015-2016
Claudia Cardenoso
La idea pel seu videocurrículum li va venir a Claudia Cardenoso quan va veure un noi cantar el seu currículum al metro i això ho va adaptar a la seva manera. En general, no va voler ressaltar res especial, perquè en ser cantat ja era un mètode diferent que cridava l’atenció per sí sol.
Va gravar el vídeo gairebé durant tota una tarda sencera i part de la nit amb l’ajuda de la seva tieta, la qual la va ajudar a composar i a fer la lletra de la cançó, que incloïa la seva informació de contacte i explicava d’una forma divertida el seu currículum. No va necessitar cap material especial per fer la gravació, solament la càmera i el trípode. En el treball d’edició va tardar aproximadament unes tres hores, amb el programa Movie Maker. En haver agafat la idea d’una altra persona que va veure pel carrer, no se li va fer tan difícil pensar com ficar-ho en marxa, se li va fer més difícil haver de cantar bé davant d’una càmera. El que és segur és que va estar molt motivada per començar a gravar.
Marta Ribera
La idea de Marta Ribera per fer el seu videocurrículum li va venir quan el professor els va ensenyar diferents models per agafar-ne idees. Ella, en concret, va voler ressaltar al vídeo la part en la qual explica les seves qualitats i la seva forma de ser.
Per fer el vídeo va tardar aproximadament tres dies, ja que la gravació la va haver de fer per parts. Va necessitar l’ajuda de la seva germana Cristina, de Susana Velasco i de Laia Homdedéu. A l’hora de gravar va utilitzar el seu mòbil i una càmera Canon. Per l’edició, va utilitzar el Movie Maker. Va trigar relativament poc en editar-lo, només una hora.
Aquest treball no li va resultar difícil de realitzar. El que feia era pensar idees del que volia mostrar i després ficava en pràctica tot el que s’havia plantejat. El que sí que li va resultar més difícil va ser gravar les qualitats i que es poguessin llegir al vídeo sense cap mena de dificultat. El que menys li va costar va ser destacar les seves aficions.
Susana Velasco
Susana Velasco va voler que al seu videocurrículum se la veiés tal com és, ja que l'entrevistador d'una empresa vol conèixer la veritable personalitat dels candidats a una feina. La part que més va tractar de destacar va ser la seva afició per la dansa, ja que a més de ser fonamental en la seva vida, mostra que està capacitada per a treballar en grup.
Per fer el vídeo, va gravar gairebé tres setmanes, però el muntatge el va fer en solament una tarda. No va necessitar l'ajuda de ningú per fer el muntatge, encara que a l'hora de fer les gravacions la van ajudar en algunes ocasions diferents persones de confiança properes a ella. Com és el cas del seu amic Marc Cubells, per tal d’aguantar bé la càmera i gravar en moviment. A més, en la part que surt ballant, va necessitar la directora de l'escola on fa dansa.
Per la part de muntatge, va utilitzar el Movie Maker de Windows, l’Adobe Premiere i el PowerDirector per a editar el vídeo.
A més, va necessitar retoladors, fulls i impressora per a poder imprimir uns cartells amb banderes d'idiomes.
No se li va fer difícil pensar la idea del vídeo i ficar-la en marxa, ja que sempre li havia agradat aquest tema i estava molt motivada a l'hora de fer-ho.