top of page

Música a la Frau

2015-2016

Taller de teatre musical 4t d'ESO

 

22 desembre 2015. Per Hajar Mkadmi i Nerea Morales. Fotografies d'Isabel Castro.

 

Els alumnes de quart d’ESO de l’itinerari artístic van realitzar un teatre musical el 22 de desembre. Aquest espectacle va durar dues hores i solament van poder assistir-hi els alumnes de tercer i quart d'ESO. Aquesta activitat va ser organitzada per Montse Esquerda, professora de Música, i per  Estefania Rius, professora de Llengua catalana.

Els actors de l’obra  van ser els alumnes de l’itinerari artístic de quart d’ESO Laia Audí, Laura Carmona, Andrea Cardenoso, Lucia Fernández, Míriam Hidalgo, Dani Ortiz i Cristian Toscano. A més, aquest grup d’actors i actrius en progrés, van poder gaudir  de  l’ajuda  d’una guitarrista companya de quart, Júlia Tortosa, i d’un saxofonista de primer de batxillerat, Adrià Hurtado. Van ser d’una gran ajuda, ja que els van proporcionar música en directe.

 

La representació va ser una primera prova  per tal de practicar per al muntatge que realitzaran a finals de curs, perquè, com va dir la professora de Llengua catalana Estefania Rius, "Mai s’han enfrontat a un públic i això els servirà com a assaig general, per  fer-se’n a la idea."

Abans de començar l’obra, els actors i actrius estaven molt nerviosos perquè mai havien actuat amb el  públic tan a prop i, a més a més , era un públic de la seva edat. Tremolaven pel que podien dir/fer els seus companys durant l’obra.  L’Andrea Cardenoso ens  va explicar que els va sorprendre que el públic fos tan respectuós i comprensiu.

 

L’activitat es va plantejar com un espectacle de proximitat, no a la italiana. Va ser com una classe oberta, una introducció al teatre. No es tractava d’una obra de teatre amb principi i final, sinó que eren diferents escenes sense cap tipus de relació entre elles.

En el taller teatral que van presentar, el públic seia a terra i tenia contacte directe amb els actors. El teatre a la italiana és un teatre en què el públic seu en butaques i l’espectacle té lloc a l’escenari. Però aquest cop l’espectacle es va plantejar en una classe on els alumnes s’asseien a la mateixa altura que els actors, en una forta relació de proximitat.

Estefania Rius ens va parlar també de la il·luminació. La llum utilitzada va ser la natural del dia i també alguna làmpada, perquè al no fer-ho a l’escenari i no disposar de focus, es van adaptar als recursos que tenien. Tot i així, van aprofitar-los molt bé i el resultat va ser molt bo.

 

Els actors de la representació van haver d’assajar moltíssim per arribar a bon terme. Ens van explicar que el assajos es van portar a terme durant les hores de la classe de Música, al llarg de tot el primer trimestre i que, fins i tot, van haver de fer assajos especials, com els que van fer a la platja l’Andrea Cardenoso i la Laia Audí. L’assaig general el van realitzar el dia abans del debut de l’obra.

 

En aquesta obra hi ha des d’escenes que mostren el patiment de dues refugiades a Argelers ( Laia Audí i Andrea Cardenoso) fins a una escena d’una jove que s’emborratxa (Míriam Hidalgo) i no pot arribar a casa sola.  És a dir, les escenes no formaven part d’una obra, sinó que mostraven la realitat de societats molt diverses, on per a algunes persones la seva preocupació és anar al cinema amb els amics i hi ha altres persones que volen fugir del seu país tan ràpid com sigui possible perquè no és un país lliure.

Actuació de la coral a la Residència Costa Mediterrània

 

17 desembre 2015. Per Hajar Mkadmi i Nerea Morales. Fotografies de Montse Esquerda.

 

El 17 de desembre, els alumnes de la coral de l’institut, acompanyats per Montse Esquerda, directora de la coral, van anar a la residència d’avis Costa Meditarrània, situada molt a prop de l’institut.

Festival de Nadal

Jazz al Palau de la Música

 

Març 2016. Per Ona Ginés. Fotografies de Montse Esquerda.

 

Els alumnes de primer d’ESO, acompanyats de les professores Montse Esquerda, Alicia Altaba i Maria Àngels Roca, van anar d’excursió el dia 1 de març a Barcelona al Palau de la Música, a l’audició “Jazz en viu ….. Swing!”. La sortida va durar tot el matí i, a més de l’activitat de música, van tenir una estona de temps lliure per gaudir del centre històric de Barcelona.

Musical a Barcelona

 

Març 2016. Per Dani García i Cristina Triviño. Fotografies de Montse Esquerda.

 

Els alumnes de tercer d’ESO el dia 10 de març van anar a Barcelona a veure el musical Rent, al Casal de l’Aliança, al Poblenou. Van sortir de l’institut a dos quarts de vuit, acompanyats de la professora de Música, Montse Esquerda, i les professores de Llengua catalana Maria Josep March i Cris Carnicer, que van anar-hi perquè era la primera vegada que aquest musical es traduïa al català.

Trobada de corals

 

Abril 2016. Per Hajar Mkadmi i Nera Morales. Fotografies de Montse Esquerda.

 

El Departament d’Ensenyament, des de fa vint anys, organitza cada curs la Trobada de Corals. El coordinador és el professor Constantí Sotello, que va ser qui va fer la proposta al Departament d‘Ensenyament. La finalitat d’aquest projecte és crear un nou espai per compartir la música i afavorir la vivència d’una experiència musical amb i entre alumnes apassionats que, com el mateix Constantí Sotello, utilitzen el llenguatge musical com si fos la seva pròpia llengua.

Representació d'Annie pels de l'artístic de 4t d'ESO

 

Abril 2016. Per Nera Morales. Fotografies d'Isabel Castro.

 

Els alumnes de l’itinerari artístic de 4t d’ESO (Laia Audí, Andrea Cardenoso, Laura Carmona, Miriam Hidalgo, Lucia Fernández, Cristian Toscano i Dani Ortiz) han fet durant aquest curs una matèria optativa molt interessant, TEATRE MUSICAL, que estudia aspectes teatrals i musicals com ara la dansa, la música i la interpretació.

En aquesta optativa, tal com diu el nom, s’interpreten obres de teatre conegudes, com la d’Annie, que és la que finalment van representar al públic.

 

El teatre musical d’Annie tracta d’una nena òrfena, l’Annie, i les seves companyes de l’orfenat. L’encarregada de l’orfenat les mana sempre i les tracta malament, fins que un dia la sort de l’Annie canvia. L’home més ric del món l’escull perquè vagi a casa seva a passar el Nadal. La família de l’Oliver Toscano, l’home més ric del món, s’enamora de l’Annie i ell mateix decideix ajudar-la a trobar la seva família oferint una gran quantitat de diners a qui aconsegueixi provar que són els seus pares de veritat. Però la senyoreta Llúcia, la propietària de l’orfenat, el seu germà i la parella del seu germà volen quedar-se amb els diners fent-se passar pels pares de l’Annie.

bottom of page