top of page

 Erasmus Ka2: intercanvi amb alumnes d'Eslovàquia

image
DSC_9898
20170331_183828
DSC_9833
DSC_9832
DSC_9830
DSC_9816
DSC_9747
DSC_9787
DSC_9789
DSC_9790

Abril 2017. Per Andrea Gabiria i Mireia Sancho. Fotografies de Cèlia Llurba.

El passat 26 de març, dins del projecte Erasmus, Guillem Álvarez, Víctor Cantera i Sandra Martínez, alumnes de batxillerat, van anar a Eslovàquia, acompanyats de Cèlia Llurba i Adela López que, juntament amb Xavi Cubells, són qui organitzen aquest projecte. Els alumnes van tornar del seu viatge l'1 d'abril.

L'activitat va ser organitzada des de Suècia per un professor que s'encarrega de gestionar el projecte amb instituts de secundària de sis països diferents. En total, es fan sis viatges al llarg de tres anys. Cada any hi ha dues sortides. El primer viatge es va fer al desembre, quan van anar a Suècia, i el segon viatge, ara al març, quan van anar a Eslovàquia.

A l’octubre vindran a Cambrils tots els alumnes i professors dels països participants al projecte. En total seran tretze professors i uns setze alumnes, (quatre de Suècia, quatre d’Itàlia, tres de Grècia, tres d’Eslovàquia i dos de França), i a l'abril de l'any següent els alumnes del nostre institut aniran a Itàlia. El tercer any el projecte és anar a Grècia i França.

La finalitat és aprofundir en el tema del canvi climàtic. En cada una de les estades es treballa un aspecte diferent del canvi climàtic. A Cambrils treballarem en el compostatge, els residus i el reciclatge.

 

Els alumnes del nostre institut van estar a Eslovàquia una setmana. Van fer gairebé dues hores de vol des de Barcelona a Viena, i després es van desplaçar des de Viena a Bratislava amb autobús. Seguidament, de Bratislava, que és la capital d'Eslovàquia, es van dirigir en tren a Žilina, al nord-est d'Eslovàquia, que és la cinquena ciutat més gran del país.

 

El primer dia el van passar a un hotel perquè estaven a Viena, però els següents dies els van passar a les cases on els van acollir. La relació amb els alumnes de Žilina de forma molt ràpida perquè cadascun anava a una casa diferent.

 

Cada dia van anar a l'institut, que es deia Gymnázium Hlinská 29. Hi estaven des de les vuit del matí fins a dos quarts de quatre o les quatre de la tarda, però feien descansos de vint minuts cada dues hores.

A l’institut els van explicar com funcionava el sistema educatiu eslovac i el seu programa medi ambiental com a escola verda. Dins del projecte, els alumnes havien de preparar unes presentacions relacionades amb l’aigua, que després van projectar per compartir els diferents punts de vista de cada país.

 

A més de les hores a l'institut, el primer dia d’estança van anar d'excursió amb guia i els van ensenyar la ciutat. Van visitar una central hidroelèctrica i van anar a la vora del riu per fer anàlisis de l'aigua i per fer neteja de l'aigua del riu.

 

El següent dia van anar a veure un parc nacional i van assistir a unes xerrades de quatre joves d'entre 18 i 20 anys que els van explicar les seves experiències com a emprenedors.

 

A les nits, podien sortir amb els alumnes que van conèixer a l'institut i ho van passar molt bé.

En general, l'opinió dels alumnes de l'institut és que és una experiència i una oportunitat per a poder conèixer gent nova, la qual, afirmen, era molt simpàtica i oberta. Van gaudir del viatge i tornarien a anar-hi sense dubtar-ho.

bottom of page