top of page

Els germans García Rom

Lluis García Rom: No tinc èxits individuals, ja que el futbol és un esport d'equip.

Novembre 2016. Per Albert Chacón, Xavier Ferrús i Enzo Gallardo. Fotografies cedides pels germans García Rom.

Em dic Lluís Garcia Rom. Sóc alumne de quart d'ESO, de l'itinerari científic. Practico l'esport del futbol. Vaig començar quan era petit, en part perquè jugaven els meus amics i en part perquè m'agradava. Les persones que m'han ajudat sempre són els meus pares i els amics més propers.

Estic federat a la federació catalana de futbol. Jugo al club Rapitenca FC, a la divisió d'honor.

Entreno entre 8 o 9 hores a la setmana. Als entrenaments estudiem els rivals per intentar puntuar als partits, i també fem exercicis amb pilota i sense pilota.

Jo em considero un competidor, ja que no m'agrada perdre mai. Des del meu punt de vista, amb constància i esforç pots arribar on tu et proposis.

No tinc èxits individuals, ja que el futbol és un esport d'equip. El meu títol més apreciat és el campionat de primera divisió amb el UCF Cambrils.

El meu objectiu d'aquest any és el de mantenir la categoria, ja que és la lliga més competitiva de Catalunya.

Leandre García Rom: Gràcies a la vela, he viatjat molt a països com Noruega, Finlàndia, Itàlia, França, Polònia i Holanda.

Per Albert Chacón, Xavier Ferrús i Enzo Gallardo. Fotografies cedides pels germans García Rom.

Em dic Leandre García Rom. Sóc alumne de segon de batxillerat de la modalitat de Ciències socials. Faig triatló, però sobretot em dedico a l'esport de la vela, en concret a la categoria Làser Radial Sub 19. Dintre de la categoria Làser hi ha tres tipus de veles i jo estic a la mitjana.

Entreno unes catorze hores a la setmana. Per poder practicar triatló i vela, em dedico al triatló entre setmana, quan normalment faig el treball físic, sobretot ara a l'hivern, que no hi ha tantes hores de sol i no es pot navegar. Aprofito el treball físic del triatló per la vela, que practico durant els cap de setmana, ja que els entrenaments són més llargs. Cada sessió al mar ens ocupa unes dues hores més una hora més per muntar i desmuntar tota l'estructura de la vela. Fins i tot, algunes vegades ho he de deixar tot muntat per l'endemà.

Per compaginar els estudis i l'esport intento fer els deures el divendres, d'aquesta manera puc aprofitar al màxim els caps de setmana per fer les proves.

 

Vaig començar l'esport de la vela perquè els meus cosins també el practicaven. Des del començament, vaig tenir l'ajuda de la meva família i de la gent del grup amb qui competeixo. Estic federat al Club Nàutic Cambrils, que és el club on vaig començar i el club al qual pertanyo.

Viatjar és una de les parts més complicades, ja que has de transportar el vaixell. Per això, el club proporciona un remolc per la vela i una furgoneta per nosaltres.

Gràcies a la vela, he viatjat molt a països com Noruega, Finlàndia, Itàlia, França, Polònia i Holanda.

A Catalunya, cada mes fem una regata a un poble diferent. D’altra banda, cada any vaig a dos campionats d'Espanya, a un mundial i a una eurocopa. Per aquests campionats, si vols que la federació et subvencioni, t'has de classificar, perquè, si vas pel teu compte, t'ho has de pagar tu.

 

Jo em considero un competidor i, com el meu germà, m'agrada guanyar!

Espero que d'aquí a dos anys ja pugui estar a la categoria professional, ja que ara estic a la categoria prèvia.

El meu palmarès són: tres vegades campió de Catalunya, el tercer lloc del campionat d'Espanya, el 23è d'Europa i 11è del món. De l'èxit que estic més satisfet és de l'onzena posició del campionat del món i el meu objectiu més proper és el campionat d'Espanya per classificar-me al campionat internacional.

M'agradaria arribar a ser professional, però és molt complicat, ja que els professionals tenen un físic molt treballat i entrenen moltíssimes hores a la setmana.

bottom of page