top of page

Científics frau

A 1r d'ESO, visitem l'Aquàrium de Barcelona!!

2015-2016

Maig 2016. Per Ariadna García i Valentina Morales. Fotografies de Galina MusIjina i Pere Petrus

El passat 24 de maig, els alumnes de primer d’ESO de La Mar de la Frau van assistir a l’Aquàrium de Barcelona, acompanyats dels professors Pere Petrus, Pau Gomar, Galina Musijina, Maria Àngels Roca i Carme Serrano.

La finalitat d’aquesta excursió era conèixer més el món marítim, gaudir d’una bona estada junts,  aprendre noves coses i estudiar els diferents tipus de peixos per fer més fàcil les classes de Ciències naturals.

 

Van sortir del centre a dos quarts de nou aproximadament. El trajecte en autobús va durar gairebé una hora i mitja. Abans de baixar-ne, els van donar un petit dossier on havien d’escriure el gènere i la família dels animals assenyalats. Després havien d’entregar aquest dossier als seus professors de Ciències naturals, Pere Petrus i Pau Gomar ,que van ser els organitzadors de l’activitat.

També anem a la Riera de Riudons!

Els de 2n d'ESO fem una ma!

Març 2016. Per Haizea Artabe i Héctor Ferrer. Fotografies de Pere Petrus

 

Els alumnes de segon d'ESO van realitzar, en dues sessions de classe de Ciències Naturals, una mà. L’objectiu era realitzar una activitat pràctica dins de la unitat del llibre: La resposta als estímuls. Els professors que van portar a terme l’activitat van ser Laura Calvo i Pere Petrus.

 

Els materials que van utilitzar van ser palletes, cordills i cinta adhesiva. Tal com va explicar Marta Cerrato, alumna de segon d’ESO C, per elaborar la mà van seguir el següent procés: fent servir la pròpia mà com a model, van enganxar les palletes per simular-ne una; van doblegar les palletes, simulant les falanges de la mà i seguidament hi van practicar uns petits talls per simular les articulacions  En segon lloc, van passar per dins de les palletes els cordills i els van fixar pels extrems. Finalment, van comprovar que funcionés: quan s’estiraven dels cordills, la mà havia de doblegar-se com els moviments reals d'una mà i, fins i tot, havia de poder agafar objectes. Els cordills simulaven els tendons units als músculs i als ossos permetent la flexió de totes les falanges dels dits de la mà.

 

Pere Petrus, professor de Ciències naturals, va posar en pràctica aquesta activitat perquè la va realitzar en una sessió de formació de professors de Ciències naturals, dins del pla de formació educativa del professorat. Va pensar que era una manera molt adient de treballar els conceptes que s’estudiaven a classe. Amb la creació d’aquesta mà volia donar a conèixer totes les articulacions de la mà i com estaven formades per ossos i articulacions. Amb aquesta activitat, els alumnes van poder aprendre com es contrauen i es relaxen els tendons i també com reaccionen als estímuls.

 

Els alumnes s’ho van passar molt bé perquè va ser una activitat manipulativa, amb la qual cosa va tenir una gran acceptació.

Els de Biologia i geologia de 4t d'ESO visiten Els Muntanyans i Els Salars!

Maig 2016. Per Ariadna García i Valentina Morales. Fotografies de Pere Petrus

 

Els alumnes de 4t d'ESO de l'itinerari científic van anar el dia 11 de maig a Torredembarra, concretament a l'espai d'Interès natural Els Muntanyans i els Salars de Toderrembarra i Creixell, acompanyats pel professor de Biologia i geologia Pere Petrus i per la tutora de 4t B Ana Pulido.

Van quedar, professors i alumnes, a tres quarts de nou a l'estació de Cambrils per agafar el tren que sortia a dos quarts de nou. Aproximadament a dos quarts de deu van arribar a Torredembarra, ja que el tren va arribar amb vint minuts de retard. Aleshores, es van dirigir a l'espai d'interès natural i allà els alumnes van rebre el dossier que havien d’utilitzar per realitzar les activitats programades.

Els de Ciències de la terra de 1r de batxillerat visiten els espais protegits de Torredembarra!

Maig 2016. Per Ariadna García i Valentina Morales. Fotografies d'Isabel Castro i Pere Petrus

 

Els alumnes de primer de batxillerat que cursen la matèria de modalitat de Ciències de la terra i del medi ambient van anar a Torredembarra el dia 18 de maig amb el seu professor de Ciències de la terra, Pere Petrus, i amb la professora de Llengua castellana, Isabel Castro. Van quedar a tres quarts de nou a l’estació de Cambrils i, a dos quarts de nou més o menys, van sortir cap a Torredembarra. A més, van estar parats una bona estona entre Tarragona i Altafulla perquè va haver-hi una apedregada al tren, es van trencar els vidres d’un dels vagons i els viatgers que hi anaven van haver de canviar de lloc. Per sort, els de La Mar de la Frau viatjaven més endarrere.

bottom of page