top of page

Booktubers a la Biblioteca Municipal de Cambrils

Recomanem lectures

2015-2016

22/04/2016. Per Ariadna García i Valentina Sánchez. Fotografies d'Isabel Castro.

 

El divendres 22 d’abril, els alumnes de l’aula d’acollida i les professores Estefania Rius i Isabel Castro van anar a la Biblioteca Municipal de Cambrils per participar en el projecte Booktubers de la Biblioteca, que va consistir en la gravació de recomanacions de llibres que havien agradat especialment els alumnes.

 

Abans d’anar a la biblioteca, van preparar a classe el guió del que volien explicar. Cadascú va ressaltar els aspectes que els van semblar més destacats, van fer la sinopsi i van explicar el que més els havia agradat. La gravació va tenir lloc al pis superior de la Biblioteca Municipal de Cambrils, un escenari molt agradable perquè té el fons ple de llibres.

 

A la gravació, feta per Teresa Aubaó, van assistir les bibliotecàries Rossana Andreu i Eva Ferré, així com les professores que els van acompanyar, Isabel Castro i Estefania Rius, a més de l’informador juvenil, Juan Carlos Navarro.

 

Gabin Moncomble va recomanar una obra de teatre, Sandra Miller; Luisa Herrera, una novel·la d’amor, Ciutats de paper, de  John Green; Alberto Lara, Elvis Riboldi, de Bono Bidari; Nina Moncomble, una novel·la de Jules Verne, La volta al món en 80 dies, i, per últim, Yadira Lara va recomanar El curso en que me enamoré de ti, de Blanca Álvarez.

 

L’Alberto Lara va ser el primer a recomanar el seu llibre, per tant, va ser el que més nerviós va estar i va haver de repetir-ho algunes vegades.

En Gabin, per no posar-se neguitós, no va pensar en res i va controlar els nervis, ja que és llançador de dards professional i sap concentrar-se.

La Luisa estava una mica nerviosa i ho va notar quan va veure el vídeo penjat a YouTube. A més, li costa parlar en públic, sobretot en un idioma que no és el seu. Els recursos que té per controlar els nervis són pensar que s’acaba aviat.

La Nina estava nerviosa perquè tothom la mirava a l’hora de gravar la seva recomanació i va aguantar els nervis com va poder.

La recomanació de la Yadira Lara va agradar molt a la bibliotecària perquè va explicar que el final del llibre l’havia fet plorar i, per tant, la bibliotecària va dir que ara li havien agafat ganes de llegir-lo.

En acabar de gravar, van baixar al magatzem i es van passejar pels passadissos.

 

Aquesta activitat va tenir molt de mèrit pels alumnes de l’aula d’acollida, ja que porten molt poc temps a Catalunya i van haver de fer un gran esforç per parlar al davant de les càmeres en català, però cal ressaltar que ho van fer perfectament.

 

Febrer 2016. Per Ariadna García i Valentina Morales. Fotografies d'Isabel Castro.

 

El dimarts dia 23 de febrer, dues alumnes de 4t d’ESO, Ariadna Garcia i Valentina Morales, van anar amb la professora Isabel Castro a la Biblioteca Municipal de Cambrils per col·laborar amb la campanya d’incentivar la lectura entre els joves.

La seva participació va consistir a fer la recomanació de dos llibres que els havien agradat especialment.

Valentina va recomanar Tornaran a buscar-me, de Josan Hatero i Use Lahoz, i Ariadna, Katalepsis, de Maria Carme Roca.

Les dues van fer la sinopsis del llibre, un petit resum sobre dades de l’autor/a i la valoració personal.

La gravació la van fer les bibliotecàries Eva Ferré i Teresa Aubaó.  Els van donar a escollir els llocs on Valentina i Ariadna podien gravar.

Valentina va fer la seva recomanació asseguda en una taula amb la sala de fons; Ariadna va triar un racó molt bonic, va seure en una cadira i al fons tenia una prestatgeria plena de llibres.

 

La primera a parlar davant d’una càmera, explicant-hi les emocions que el llibre li transmetia, va ser Valentina. En un primer moment, estava molt nerviosa perquè mai no ho havia fet i no sabia com començar. A més, com que és molt riallera, li costava més concentrar-se en el que havia de dir. Al final li va sortir molt bé.

Ariadna tampoc havia fet mai una recomanació davant d’una càmera i també estava molt nerviosa, perquè no volia equivocar-se gaire, va trigar uns minuts per concentrar-se, però després ho va fer tot d’una tirada i li va sortir molt bé.

Katalepsis, de Maria Carme Roca. Per Ariadna Garcia

Katalepsis és una novel·la que tracta d’un noi, l’Èric, que pateix una malaltia, la catalèpsia. És una malaltia neurològica que el paralitza com si estigués mort, però en realitat està conscient. Té un amic, en Gerard, amb el qual busca baralles amb els joves a les discoteques. Un cop aconsegueixen les “víctimes”, l’Èric es pren una ratlla de cocaïna. Aquesta substància fa que es quedi “mort” i tothom s’ho cregui, llavors ja tenen el que busquen, diversió. A l’escola, ningú es vol unir a ells, ni tan sols la noia que agrada a l’Èric. Un dia, l’Èric va buscant baralla i la ratlla de cocaïna li provoca símptomes com quedar-se inconscient més temps del normal.

 

Recomano aquesta novel·la als joves de dotze a divuit anys, ja que els joves d’avui en dia, la majoria juguem amb la nostra vida sense adonar-nos dels perills que ens envolten. D’altra banda, el que més em va sorprendre va ser que l’Èric malgastés el seu temps jugant amb la seva vida.

Tornaram a buscar-me, de J. Hatero i Use Lahoz. Per Valentina Morales

Aquest llibre tracta sobre el treball en equip i l’amistat.

L’Acadèmia Fènix és un internat d’estiu on ajuden els joves rebels. En Greco, un jove problemàtic de setze anys, coneix l’Iris, una altra alumna. Junts van descobrint coses molt estranyes que passen a l’acadèmia, per exemple, d’un dia a l’altre desapareixen alumnes i tornen molt canviats…

 

Aquest llibre m’ha agradat molt perquè és una novel·la de misteri i intriga; a més, és fàcil de llegir i ràpid, ja que estàs sempre en suspens i vols descobrir els misteris que oculta l’Acadèmia Fènix.

Per a mi és una novel·la de deu, perquè compleix molt els requisits de les novel·les de misteri, ja que manté la intriga i tens ganes de llegir-lo sense parar per conèixer els secrets de l’acadèmia, i, si ets com jo, que m’agrada molt el misteri, t’asseguro que aquest llibre t’agradarà.

bottom of page