top of page

Què vols ser quan siguis gran?

2015-2016

25/04/2016. Per Júlia Altisén

Des de ben petits, ens van preguntar que què volíem ser quan fóssim més grans. Les respostes podien variar en setmanes. Una setmana volíem ser bombers o cantants, i la següent, potser, astronautes. A poc a poc, a mesura que creixíem, ens adonàvem què ens agradava més i què se'ns donava millor. Però, això no va resoldre tots els dubtes i la resposta a les preguntes “què vols fer en un futur?, què vols estudiar?”, ara per ara no les tenim resoltes. És veritat que alguns, sembla, ho tenen molt clar, però en general ens sentim perduts i no sabem quin camí triar.

 

Ara que acabem l’ESO, hem de prendre la decisió d’elegir un batxillerat que ens portarà a una carrera, per la qual cosa, el primer que hem de tenir clar és si som de lletres, de números o si preferim l’art, per triar entre el batxillerat social-humanístic, el científic-tecnològic o l’artístic. A partir d’aquí, ens situem en la graella de sortida per elegir una carrera que en el futur ens porti al nostre ofici.

 

Davant de tants dubtes, vam decidir entrevistar alumnes de l'institut que ara cursen diferents modalitats de segon de batxillerat per conèixer com van triar ells la seva orientació.

 

En primer lloc, vam parlar amb Ahián Martínez i Carla de la Iglesia, alumnes de l’itinerari de Ciències socials. Els dos sempre han tingut els seus objectius clars, encara que són ben diferents, a pesar que els dos cursen el mateix itinerari.

Carla, de petita, volia ser cardiòloga, però a mesura que va anar creixent es va adonar que una de les coses que més li agradava era ajudar la gent. Ara es vol dedicar a l'ensenyament o a alguna cosa relacionada amb el magisteri, ja que sempre li han agradat molt els nens. Vol cursar la carrera de Magisteri i es vol especialitzar en Educació especial.

A Ahián li agrada tot el que està relacionat amb el món empresarial, així que ha decidit  estudiar la carrera de Dret. Ha  tingut diverses experiències laborals relacionades amb aquesta feina i, fins i tot, actualment, treballa en una empresa relacionada amb l’àmbit empresarial cinematogràfic .

 

A continuació, vam parlar amb Anny Azniezka i Laura Miró, que cursen la modalitat d'Humanitats. Igual que els dos alumnes anteriors, tenen diferents objectius professionals.

 

Anny, a diferència de la Laura, ha necessitat l’ajuda d’un professor per a orientar-se respecte al seu futur, encara que després ho ha vist tot molt clar. Es vol dedicar al món audiovisual. Ha decidit fer un grau superior de Realització de projectes audiovisuals i espectacles. El que més li agrada d’aquest món és la crítica. La passió per la càmera li ve de petita, i, fins i tot, va participar en un concurs televisiu.

Laura no ha necessitat orientació. Es vol dedicar al Màrqueting. Una de les raons principals és que li agrada crear anuncis empresarials.

 

Àlex Gimeno, que fa l’itinerari científic, mai havia tingut clar a què es volia dedicar, però la seva passió sempre ha estat el món dels cotxes, així que ha decidit estudiar la carrera d’Enginyeria mecànica . El seu somni i el que el motiva per a seguir endavant és el fet de treballar amb allò que més li agrada des de petit. Ja té clar a la universitat que vol anar, la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya).

Roger Tremosa fa l’itinerari tecnològic. La carrera que va triar és la d’Enginyeria de tele-comunicacions, però fins el curs passat volia fer Ciències de l’activitat física i l’esport. Va canviar d’opinió, quan es va adonar que el que realment li agradava i motivava eren les xarxes socials i les noves tecnologies. Vol estudiar a la universitat ESTETB (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona).

 

En definitiva, tots som diferents. Cadascú té una visió del seu futur professional diferent, depenent dels gustos personals. No sempre tenim clar a què ens volem dedicar, però sempre podem comptar amb ajudes com l’orientació dins de l’institut o la d’algun familiar o amic, que ens serveix d’exemple.

bottom of page