top of page
Produccions dels nostres alumnes i professorat

 

Mostra de produccions fetes a les classes, de tots els cursos i matèries, com a exemple del dinamisme i innovació del nostre alumnat i professorat

L'aprenentatge cooperatiu

 

L’aprenentatge cooperatiu ve de “Xarxa Khelidôn”. “Khelidôn” ve de “oreneta” i, com ja sabem, les orenetes volen en bandada per fer els llargs desplaçaments migratoris, cooperen i s’ajuden. “S’ha de cooperar per aprendre, i aprendre per cooperar.”

 

La bicicletada

 

Professors, alumnes i pares de l’INS La Mar de la Frau, van participar en la vuitena bicicletada, per tal de difondre la pràctica de l'esport, afavorir pràctiques favorables al medi ambiem i facilitar la relació entre la comunitat educativa.

Setmana de la ciència

 

L'INS La Mar de la Frau va participar en la celebració de la Setmana de la ciència els dies 17, 18 i 19. Els professors del departament de Ciències de la naturalesa van organitzar diverses activitats dirigides a tots els alumnes del centre.

Art a la Frau

 

A través de la relació amb els materials, de l’observació de l’entorn i de les diferents propostes, es troben possibilitats d’expressar les nostres idees i emocions.

Què fem?

 2015-2016

Teatre musical

 

Els alumnes de quart d’ESO de l’itinerari artístic van realitzar un teatre musical. Aquesta activitat va ser organitzada per Montse Esquerda, professora de Música, i per  Estefania Rius, professora de Llengua catalana. 

Música a la Frau

 

Mostra de les diferents activitats que es van realitzant al llarg del curs en la matèria de Música, des de la representació d'un teatre musical fins a les actuacions de la coral.

Instruments musicals
 

Els alumnes de primer d’ESO van construir per equips base instruments musicals amb materials reciclats. Entre d’altres instruments, van produir xilòfons, una guitarra, un arpa i una bateria.

 

 

La ruta de l'huracà
 
Els alumnes de segon d’ESO van realitzar un treball pluridisciplinari sobre el llibre La ruta de l’huracà, de Care Santos. Aquesta lectura es va  treballar després de les vacances de Nadal en diferents assignatures, de manera cooperativa.
Els silencis de La Boca de la Mina

 

Els alumnes de tercer d’ESO van fer la ruta literària de Els silencis de La Boca de la Mina.

A 2n d'ESO, fem una ma!!!
 
Els alumnes de segon d'ESO van realitzar, en dues sessions de classe de Ciències Naturals, una mà. L’objectiu era realitzar una activitat pràctica dins de la unitat del llibre: La resposta als estímuls.
Impulsem la robòtica
 

El dissabte dia 6 de febrer es va celebrar al CosmoCaixa de Barcelona la Trobada de Projectes de Tecnologies creatives i robòtica. Van participar-hi alumnes de 4t d'ESO i de batxillerat.

 

 

Videocurrículums
 
A l’assignatura d’Economia de l’empresa, els alumnes de primer de batxillerat de la branca de Ciències socials van realitzar al llarg del primer trimestre del curs un videocurrículum.
Treballs de recerca
 
Els alumnes de segon de batxillerat van presentar el projecte de recerca, davan d’un tribunal format per tres professors, un dels quals és el tutor del treball.
Ruta de l'Exili
 
Els alumnes de quart d’ESO i alumnes de primer de batxillerat van anar a fer l’itinerari dels exiliats de la Guerra Civil, tal com apareix reflectit al llibre La Maternitat d’Elna.
Esport a la Frau 2015-2016
 
Al llarg de tot el curs, els alumnes de l'insitut han fet diverses activitats esportives que els han portat a conèixer i practicar diferents esports.
Escriptors a la Frau
 
Durant aquest curs ens han visitat els escriptors Fernando Lalana, Pilar Garriga i Susana Fernández Gabaldón.
Representació d'Annie
 
Els alumnes de l’itinerari artístic de 4t d’ESO (Laia Audí, Andrea Cardenoso, Laura Carmona, Miriam Hidalgo, Lucia Fernández, Cristian Toscano i Dani Ortiz) han fet durant aquest curs una matèria optativa molt interessant, TEATRE MUSICAL.
Científics a la Frau
 
El departament de Ciències naturlas va organitzar al llarg del curs un seguit de visites per conèixer diferents espais naturals: La Riiera de Riudons, a Cambrils; els aiguamolls de Torredembarra, l'Aquàrium de Barcelona, entre altres. 
Construcció de maquetes
 
Els alumnes de 4t d’ESO dels itinerari s científic i tecnològi van construir diferents tipus de maquetes d’habitatges amb el professors Cèlia Llurba, Adela López i Vicent Vandellòs. 
Visita al museu del Disseny
 
Els alumnes de Dibuix tècnic de batxillerat van visitar l'exposició "Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural”, que presentava una visió panoràmica del millor disseny industrial que s'havia dissenyat a Catalunya. 
Recursos actius a 2n d'ESO
 
Els alumnes de segon d'ESO Mireia Castro, Andrea Lupión i Oriol Martinez ens han explicat que durant el curs han utilitzat molt sovint a les classes les noves tecnologies de la informació i altres recursos actius. 
2n premi al Mobile History Map
 
Els alumnes Laura Carmona, Marc Navarro, Cristian Toscano i Daniel Ortiz, tutoritzats per Cèllia Llurba, han guanyat el 2n premi a la categoria de Secundària amb l'aportació CAMBRILS I LA MAR, 
Escriure una novel·la
 
La professora de Llengua catalana Isabel Llopis va proposar a tots els seus alumnes de 4t d'ESO fer un nou projecte al llarg del curs, que va consistir a crear una novel·la. El repte va tenir molt d'èxit.
Las Sinsombrero
 
Amb el terme Generació del 27 es coneix el que segurament és el grup d'escriptors i artistes més influents i coneguts de la cultura espanyola. El seu llegat és àmpliament conegut, sempre que es parla d'ELLS. Però què succeeix amb ELLES? És que per ventura no hi havia dones?
Crèdits de síntesi i projecte de recerca
Els crèdits de síntesi es fan en un període curt de temps. És un treball en grup durant que es presentar al davant d’un tribunal, que està format per tres professors que s’encarreguen d’avaluar cada grup base.
Visita a l'exposició de David Callau
Els alumnes de quart d'ESO, de Visual i plàstica, van anar a visitar una exposició de David Callau Gené, a l'ajuntament de Cambrils, inaugurada el setze d’octubre. En aquesta exposició l'autor va voler representar records de la infantesa.
Xerrada sobre Nicaragua
 
David Mercado és un nicaragüenc que es troba a Cambrils fent una parada dels seus viatges. El vam conèixer perquè és amic de la professora de Tecnologia Cèlia Llurba.
Visita a la Biblioteca
 
El dia 20 de gener els alumnes de quart d’ESO, dels itineraris artístic i humanístic, van agafar el trenet a dos quarts de nou i van anar a visitar la Biblioteca Municipal de Cambrils, acompanyats de les professores Isabel Castro i Francesca Cristina.
Visita al Museu Agrícola
 
Es van desplaçar des de La Mar de la Frau fins al museu amb el trenet. Van sortir a dos quarts de deu i van tornar a les dues del migdia, després de visitar també la Biblioteca Municipal.
Conferència del periodista Josep Ardila
 
El 9 de febrer el periodista Josep Ardila va fer a l’institut una conferència sobre la carrera de Periodisme i les opcions de treballs relacionats amb ella. Josep Ardila ja porta nou anys treballant en un ofici que li agrada molt. 
Sergi Roigé: L'art i el disseny van junts
La professora de Visual i plàstica Francesca Cristina va invitar el dissenyador Sergi Roigé a venir a l’institut el dia 11 d'abril per parlar i orientar els alumnes de 1r i 2n de batxillerat, per tal de donar a conèixer els estudis de disseny i altres aspectes relacionats amb aquest.
Guillermo Cañardo: Els voluntaris treballen vint-i-quatre hores al día
El 31 de maig la professora Isabel Llopis va invitar a venir a l'institut Guillermo Cañardo, un dels voluntaris que van treballar a Lesbos salvant vides altres aspectes relacionats amb aquest.
bottom of page