top of page

Dia mundial de l'agua 

Per Joan Carles Anglès i Joel Hurtado

El dia 22 de març es va celebrar el Dia mundial de l'aigua i, al centre, diferents professors van organitzar activitats variades durant tota la setmana, per a fer prendre consciència de la importància d'aquest recurs natural tan vital.

 

Per començar, la professora de Visual i plàstica Francesca Cristina va fer una obra d'art utilitzant els recursos que ens proporciona l'institut, en aquest cas, el sostre de l'entrada de l'edifici, penjant-hi unes regadores que deixaven caure unes gotes, fetes amb papers reciclats, a través d'un filferro que les subjectava. Va comptar amb la col·laboració dels alumnes de l'itinerari artístic de 4t d'ESO, que la van ajudar amb moltes ganes a preparar el muntatge per a la seva posterior presentació al públic.

 

D'altra banda, també van participar de forma destacada els alumnes de l'aula USEE. Després de rebre una xerrada per part de la professora Cori Fernández, van crear a partir d'unes plantilles amb l'ajuda de Cori Fernández i Carmen Serrano un mural que mostrava el significat de l'aigua per a cadascun dels alumnes.

 

La professora de Música Montse Esquerda va fer un cant coral amb la cançó Carpe Diem, de Macaco.

 

Per part dels professors de Cultura científica i Ciències aplicades, els professors Pau Gomar i Laura Calvo van passar als alumnes de quart d'ESO un vídeo anomenat "El joc de l'aigua", dirigit pel meteoròleg Tomàs Molina. Tractava de la sequera a diferents municipis de Catalunya i de la seva repercussió. Les àrees que tocava aquest documental també eren principalment de les matèries de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Coneixement del Medi Natural, Ciències Socials, Ciències de la Naturalesa, Biologia, etc.

 

La professora de Tecnologia Adela López va treballar amb diferents cursos del centre.

Per una banda, els alumnes de segon d'ESO van realitzar dues activitats. La primera, estava relacionada amb la sequera, els conreus de regadiu i els conreus afectats i perjudicats per la sequera a l'estat espanyol i es tractava de fer un càlcul de les despeses que s'hi produeixen diàriament.

A la segona activitat, relacionada amb la contaminació de l'aigua van calcular el percentatge de nitrogen als rius.

D'altra banda, a 4t d'ESO, van aprofitar el temari relacionat amb l'habitatge, per calcular el consum d'aigua a la llar. Mitjançant un rebut d'aigua, van observar els imports, els metres cúbics consumits i van fer una mitjana del consum als habitatges.

bottom of page