top of page

Trobada de corals a Vila-Seca


El Departament d’Ensenyament, des de fa vint anys, organitza cada curs la Trobada de Corals. El coordinador és el professor Constantí Sotello, que va ser qui va fer la proposta al Departament d‘Ensenyament. La finalitat d’aquest projecte és crear un nou espai per compartir la música i afavorir la vivència d’una experiència musical amb i entre alumnes apassionats que, com el mateix Constantí Sotello, utilitzen el llenguatge musical com si fos la seva pròpia llengua.


La Trobada de Corals abans es celebrava sempre al Palau d’Esports de Girona, on hi podien cabre tots els cors dels centres públics i privats d’Educació secundària de Catalunya que hi participaven, però els professors dels centres van decidir organitzar l’experiència per comarques, ja que amb tants adolescents junts no s’aconseguia el silenci necessari per a una audició musical.


Aquest any la Trobada de Corals es va celebrar el 14 d’abril a l’Auditori Josep Carreras, de Vila-Seca, de deu del matí fins a dos quarts de dues del migdia.

Cada any s’hi interpreten La cançó de la trobada de corals, de Constantí Sotello, l’Himne dels segadors i L’hora dels adéus. Però, a més, sempre s’hi introdueixen noves cançons que interpreten tots els centres que hi participen. Aquest any va tocar cantar Al·leluia, de Leonard Cohen; The people songs, del musical Els miserables, i la sardana Fem camí, d’Andrea de Escalada.


El nostre institut participa en aquesta trobada des de l’any 2007, quan va començar a treballar aquí la professora de Música Montse Esquerda, que va explicar que li agrada molt viure aquesta experiència amb la coral perquè els membres la gaudeixen molt. També va explicar que tots els anys els passa una cosa divertida: “Tots els anys que hi participem, abans de fer el concert es fa un assaig previ i la majoria dels alumnes creuen que és el concert i no l’assaig. Ens ho passem molt bé’’.

Notícies
Entrades recents
Etiquetes
No hay tags aún.
bottom of page