top of page

Ruta de l'exili


Els alumnes de quart d’ESO i alumnes de primer de batxillerat van anar a fer l’itinerari dels exiliats de la Guerra Civil, tal com apareix reflectit al llibre La Maternitat d’Elna, els dies 14 i 15 d’abril a França, acompanyats dels professors Isabel Llopis, Rodrigo Royo i Montse Gil.


Van tenir el privilegi d’anar acompanyats de la historiadora catalana Assumpta Montellà. Aquesta escriptora va néixer a Mataró l’any 1958. El seu primer llibre, La Maternitat d'Elna, és un dels llibres més venuts a Catalunya, motiu pel qual ha estat traduït al castellà i al xinès i se n’han fet adaptacions pel al teatre, el cinema i la televisió.


Van agafar l’autobús a l’institut el dia 14, a dos quarts de nou. Van viatjar durant dues hores i van parar a descansar i esmorzar en una zona de l’autopista on van poder estirar les cames. Al cap de mitja hora, van continuar el viatge. Abans d’arribar a la Jonquera, van parar en una gasolinera, on van recollir Assumpta Montellà, l’escriptora del llibre, que els va acompanyar els dos dies.


Notícies
Entrades recents
Etiquetes
No hay tags aún.
bottom of page