Un planetari mòbil al gimnàs
El dia 22 de desembre es va muntar al gimnàs de l’institut un Digiplanetarium. Aquesta activitat va estar dirigida als alumnes de primer d’ESO i va ser organitzada pel coordinador pedagògic, Xavier Cubells, i la coordinadora d’activitats extraescolars, Alicia Altaba. Aquest dispositiu és una plataforma rodona, on els alumnes i professors poden gaudir de la immensitat de l’espai com si hi fossin de veritat.
El Digiplanetarium és un servei de difusió i divulgació científica que desenvolupa diverses activitats mitjançant un simulador. Intenta promoure el coneixement astronòmic entre els infants i els joves, motivar els alumnes i professors en el coneixement del cosmos i desenvolupar el pensament lògic.
Durant la primera avaluació, els alumnes de primer d’ESO van estudiar a Ciències naturals el sistema solar, van fer treballs sobre els planetes, les galàxies, les estrelles… En finalitzar el trimestre, van rematar l’activitat amb l’activitat del Digiplanetarium. En grups d’uns quinze alumnes van entrar al recinte, on en uns vint minuts es simulava una volta celeste i els van ensenyar a veure l’univers amb uns altres ulls, ja que van observar els planetes, el sistema solar, les estrelles… d’una manera realista i alhora divertida.
Tots els alumnes de 1r van reaccionar molt bé en aquesta activitat, ja que és una nova experiència per a conèixer una mica més l’univers.