top of page

Alumnes de quart d'ESO fan l'itinerari de les escultures de Cambrils


Els alumnes de quart d’ESO dels itineraris humanístic i artístic, junt amb les professores Isabel Castro i Francesca Cristina van anar a veure les escultures repartides per Cambrils. Van sortir de l’institut amb el trenet, cap a dos quarts d’onze.

El primer monument que van veure va ser l’Estela Falç, ubicada a la plaça del Setge. El seu autor és Enric Pladevall Vila, que amb aquesta escultura va guanyar el primer premi d'Escultura en Espai Públic de Cambrils al 2005.

Seguidament van baixar pels carrers del casc antic de la vila de Cambrils, fins a arribar a la plaça Església de Santa Maria, on van trobar el monument al Cardenal Vidal i Barraquer, fet per Ramon Ferran amb material de bronze.

A continuació, van arribar fins al Museu Agrícola, on es troba el monument Pagesos Veremant de l’autora Maria Dolors Ortuño, creada al 2002 amb bronze. Van tenir l’oportunitat de conèixer in situ Maria Dolors, que els va explicar l’escultura i els va invitar al seu taller a veure algunes de les seves obres.

Van baixar al port, fins a la rotonda del Patronat Municipal de Turisme, on van trobar el monument A tota vela, fet per José Ángel Merino López, guanyador del segon Premi d’Escultura en Espai Públic a Cambrils, al 2007.

Caminant cap al passeig, al moll de pesca, van veure el monument del Nen Pescador, construït per Maria Dolors Ortuño, fet amb bronze l’any 2004. Aquesta figura, donació del Josep Mellau Gavaldà, representa un nen pescador, venedor de peix i amb un cistell a la mà. És una rèplica o reproducció de la figura original, ubicada al mateix lloc l'any 1978 i robada 2 anys després.

Seguint el passeig, a les Escales Reials, van trobar el grup escultòric El pla de les serenes, fet per David Callau el 2011 amb materials d’acer i ceràmica. Aquesta obra està formada per un grup de tres pescadors que representen les ànimes. A les seves mans hi duen paneres plenes de peix per anar a vendre, com es feia antigament. Dues sirenes d'alçades majestuoses que simbolitzen la bonança i la tempesta i el petit Adrià són el símbol d'un present i d'un futur.

Creuant la carretera, just al davant, van trobar un tipus de font, el monument a Marcel·lí Domingo, creada per Ramon Ferran, a la plaça de Marcel·lí Domingo, l’any 1985.

Per acabar la ruta, van contemplar un altre monument de Maria Dolors Ortuño, el monument de les Dones Remenadores, al Passeig Marítim, creada el 1998.

Finalment, van agafar novament el trenet i van tornar cap a l’institut cap a les tres de la tarda.

Notícies
Entrades recents
Etiquetes
No hay tags aún.
bottom of page