top of page

Els de segon d'ESO fan l'itinerari de La Mar de la Frau



L’itinerari La Mar de la Frau és una activitat que fan els alumnes de segon d’ESO al començament del curs. Aquest any es va fer el dia 16 d’octubre i consisteix en un recorregut que dura tot el matí (se surt de l’institut a les nou), arriba fins al terme de Salou i es camina pel passeig al costat del mar, amb la intenció de donar a conèixer l’explicació del nom de l’institut, que es diu així per una cadena muntanyosa submarina que recorre tot el golf de Sant Jordi, des del Delta de l’Ebre fins al cap de Salou. Aquesta muntanya fa que el vent i les marees siguin característiques d’aquí i també influeix en el comportament de la gent que viu en aquestes costes.

A més a més de conèixer el sentir del nom de l’institut La Mar de la Frau, es vol aconseguir que els alumnes de segon respectin l’entorn, gaudeixin de la natura i aprenguin a conviure en situacions diferents de les classes.

Cada grup va anar acompanyat per dos professors i un altre que anava canviant de grup. Aquest curs els professors acompanyants han estat Isabel Castro, Cristina Carnicer, Maria Soro, Pere Petrus, Estefania Rius, Francesca Cristina i Mary Luz Rodríguez.

En primer lloc, es van fer diverses parades en zones arborades, molt pròpies del passeig de Vilafortuny, i els alumnes van llegir textos i poemes, que tractaven des de receptes de cuina a descripcions de plantes i arbres de la zona, passant per altres situacions més íntimes i personals.

A continuació, van coincidir tots els grups al ben mig de l’itinerari i van fer una activitat artística anomenada LandArt, que consisteix a fer obres d’art amb la naturalesa. Els materials utilitzats són tots de la natura, sempre del terra i no s’ha d’agafar cap fulla ni res que no hagi caigut per si mateix. Aquesta activitat és realitzada per la professora de Visual i plàstica Francesca Cristina.

Una vegada feta l’obra de LandArt, es va fer un descans per esmorzar i es va caminar fins molt a prop de Salou. Finalment, es va tornar fins a l’institut, on es va arribar cap a les tres de la tarda.

Notícies
Entrades recents
Etiquetes
No hay tags aún.
bottom of page