top of page

Ruta literària de Luciérnagas


El passat 22 d’abril, les tretze alumnes de literatura castellana de segon de batxillerat van anar a Barcelona, acompanyades de les professores Isabel Castro, de llengua castellana, i Estefania Rius, de llengua catalana, per realitzar la ruta literària de Luciérnagas, relacionada amb una novel·la d’Ana Maria Matute, llegida a literatura castellana. Van visitar una part dels llocs on es desenvolupa l’obra. Van sortir amb el tren a dos quarts de nou i van tornar a dos quarts de vuit a l’estació de Cambrils.

La ruta literària que van recórrer caminant va ser: arribada a l’estació de França, recorregut pels voltants d’aquesta estació, la zona del Born, l’església de Santa Maria del Mar, el museu Picasso, el Passeig Colom i el carrer Ample fins arribar a la Plaça Reial. Després van anar per la Rambla i van parar una bona estona en el Mercat de la Boqueria. A continuació, van recórrer tot el barri del Raval, passant per la Biblioteca Nacional de Catalunya i l’Escola Massana, i van arribar fins a la Plaça Catalunya, on va acabar la ruta literària.

Cada cop que arribaven a un lloc que apareixia a la novel·la, les alumnes paraven i llegien el fragment que hi corresponia i havien d’explicar si era real o imaginari i què hi succeïa.

A més a més de conèixer aquests espais literaris, van anar a visitar alguns monuments que es trobaven en el recorregut. Van entrar a l’església de Santa Maria del Mar i van quedar admirades de la seva alçada i dels magnífics vitralls. En la basílica de la Mercè van pujar fins al lloc on es troba la imatge de la verge. En el Mercat de la Boqueria van gaudir amb els colors i la multitud de productes. Es van sorprendre molt de veure una parada on es veien bolets de tot el món. Finalment, van pujar a la Biblioteca Nacional de Catalunya i van quedar admirades de la seva sala central.

Després van tenir una estona de temps lliure i en acabar van anar pel Passeig de Gràcia.


Per Mercè Canela, Luisa Guz i Yaiza Tapia. Fotografies d’Isabel Castro

Notícies
Entrades recents
Etiquetes
No hay tags aún.
bottom of page