top of page

Land Art a la Punta de la Riera de Riudecanyes


Els alumnes de l’itinerari artístic de 4t d’ESO del nostre institut van gaudir d’una nova experiència fora del centre el passat 12 de maig organitzada per la professora de Visual i plàstica Francesca Cristina. Va ser una excursió molt innovadora, la qual consistia en treballar el Land Art, l’art a partir dels elements de la naturalesa, utilitzant la terra com un llenç.

La sortida va començar des del centre, a dos quarts de nou. El trenet de Cambrils va portar les professores Francesca Cristina i Isabel Castro, els alumnes de Visual i plàstica i tres reporters de la Revista de La Mar de la Frau fins a les ruïnes romanes de la Llosa. Una vegada allà va començar la llarga travessia i van caminar una llarga estona fins arribar al final de la Llosa, pràcticament al costat de Mont-Roig. Durant la caminada van gaudir d’unes esplèndides vistes al mar i les platges. Van arribar al seu destí sobre un quart d’onze i es van reunir en grups de dues o tres persones. Ara era l’hora de començar les seves magnifiques obres d’art. La majoria d’ells es van decantar per la sorra i les pedres, ja que era el que més abundava allí. Altres, per flors o branques. Això sí, sempre procurant respectar la mare naturalesa.

En acabar la primera obra, sobre un quart d’onze, van poder fer una parada fins a les dotze per esmorzar. A continuació, es van tornar a reunir amb els seus grups corresponents per a fer una nova creació. Però aquest cop havien d’intentar utilitzar elements diferents com, per exemple, canyes o pinassa.

En finalitzar, sobre dos quarts de dues, van tornar caminant fins al seu punt de partida, en companyia del sol i la platja. Al començament de la Llosa els estava esperant altra vegada el trenet, que els va portar de tornada fins l’Institut La Mar de la Frau, on van arribar sobre un quart de tres.

Aquesta excursió ha sigut una novetat per a aquests alumnes i per al centre. L’experiència va ser molt agradable i el temps va acompanyar tot el dia.


Per Jamal Martín, Sandra Murillo i Eider Vidal. Fotografies d'Isabel Castro

Notícies
Entrades recents
Etiquetes
No hay tags aún.
bottom of page