top of page

Viatge dels de 4t d'ESO a Roma


Els alumnes de 4t d’ESO d’aquesta promoció van gaudir d’una experiència inoblidable a Roma. El viatge es va dur a terme durant l’última setmana de març, abans de Setmana Santa.

Tot va començar a l’entrada de l’institut, a dos quarts de sis, quan el dia 23 van agafar l’autobús que els va portar fins al port de Barcelona. Una vegada allí, els alumnes van embarcar sobre les deu de la nit al fantàstic creuer. Durant la primera nit es van allotjar en unes cabines molt petites, per a tres o quatre persones, que donaven la sensació de claustrofòbia, ja que no hi havia gens de ventilació. Aquella mateixa nit, van gaudir d’una discoteca divertida, on es van poder trobar amb gent de tot Espanya.

El dia següent va ser una mica pesat, ja que havien d’esperar fins a les sis de la tarda per arribar al port de Civitavecchia, i no hi havia activitats a fer. Una vegada hi van arribar, van agafar un autobús que els va portar a l’hotel Pacífic Roma. Aquella mateixa nit, alguns alumnes amb els professors Albert Gisbert i Leire Guarrotxena van anar a visitar la Roma nocturna i a prendre un refresc. De tornada, per una sèrie de problemes d’orientació d’Albert Gisbert es van trobar perduts en l’antiga Roma.

Al dia següent tenien previst una visita al museu del Vaticà. I així va ser, tot i les males condicions atmosfèriques. A la tarda van tenir temps lliure per visitar aquella zona, però el temps no els va acompanyar. Un cop a l’hotel, van sopar i van tenir l’oportunitat de tornar a sortir per la nit de manera opcional.

El tercer dia a Roma van visitar el Colisseu romà i, com que estava lluny, van agafar el metro. En arribar-hi van observar l’interior del Colisseu. Durant la tarda, van veure la meravellosa Fontana di Trevi, malgrat que estava en obres, però van poder llençar les monedes. Aquella mateixa tarda, per grupets, van caminar pels carrers italians a prop de la Fontana i cadascú va poder comprar el que volia.

Després d’això es van dirigir a Piazza Spagna i van fer una ruta pel carrer més car i més luxós de Roma.

Com totes les nits van sopar a l’hotel i de manera opcional podien sortir a prendre alguna cosa per la ciutat.

El següent dia va ser l’últim a la ciutat i tots ens van dirigir al Panteó i a la Piazza Navona, on van aprendre història i cultura romana. A la tarda van tenir temps lliure per poder acabar de gaudir de l’últim dia de viatge.

I van arribar els últims moments que passarien en terres italianes. O això pensaven... Van rebre notícies que per culpa de la mala mar i del vent, el vaixell es retardaria unes hores. No hi podien fer res, tan sols esperar a la terminal, fins a l’hora d’embarcar. Van sopar el que van poder i van estar esperant des de les nou fins a dos quarts de dues de la matinada, amb un munt d’instituts. Quan va arribar l’hora, tots van pujar al vaixell, però fins a les tres de la matinada el vaixell no va començar el seu recorregut. Després els van assignar a cada grup la seva corresponent cabina. Els alumnes van desfer els seus equipatges. Hi havia distintes formes de passar la nit. Alguns van optar per anar a la discoteca i altres es van quedar a la cabina.

Al dia següent es van despertar molt marejats, ja que feia molt mala mar i molt de vent, cosa que provocava que la moral baixés i els ànims caiguessin. L’empresa els va invitar a un menjar gratuït. Per la tarda, els alumnes van desallotjar les cabines i es van preparar per desembarcar.

Una vegada a l’autocar de tornada, els nois i noies de quart van anar camí de Cambrils. Ja de nit tots van arribar sans i estalvis a casa.


Per Jamal Martín, Sandra Murillo i Eider Vidal. Fotografies de Cèlia Llurba

Notícies
Entrades recents
Etiquetes
No hay tags aún.
bottom of page