top of page

Sortida al teatre grecollatì


El dia 20 d’abril una trentena d’alumnes de l’itinerari humanístic, la majoria dels quals eren de 4t d’ ESO, i els altres de 1r i 2n de Batxillerat, van anar a Tarragona, acompanyats dels professors de llatí Jose Benedico i de llengua catalana Isabel Llopis, a veure un parell d’obres de teatre grecollatí: una tragèdia anomenada Les Troianes i una comèdia anomenada Càsina. Les obres van tenir una durada aproximada d’una hora. Va ser molt emotiva la menció de tots els instituts presents, de tot arreu de Catalunya. L’activitat va ser organitzada pel departament de llengües, format pels professors de llatí, grec, castellà i català.

Les Troianes narra la història de les dones vençudes de Troia, que eren sortejades als vencedors grecs. Explicava la seva desgràcia, la tristesa i la crueltat dels vencedors a l’hora de condemnar-les o matar els seus fills. Càsina explicava de forma còmica i divertida els fets ocorreguts i escrits per Plaute, que tracta de la baralla entre dos generacions d’una mateixa família per una esclava.

Va ser una sortida lúdica, una presa de contacte amb el teatre grec i llatí i va ser un dia bo. Va ser molt útil pels alumnes de batxillerat sobretot, perquè el que van veure i aprendre és part del temari de la selectivitat i per a 4t va ser una presa de contacte i manifestació cultural.

Aquestes obres cada any van canviant, però sempre es veuen una tragèdia i una comèdia. És el segon any que l’organitza l’institut, amb molt èxit i amb un gran nombre d’instituts participants. El centre la repetiria per l’any que ve. Va ser una sortida, en opinió del professor, fantàstica i molt profitosa.

Al principi de l’obra de la tarda es va fer un petit homenatge al professor assassinat aquell mateix matí.


Per Mercè Canela, Luisa Guz i Yaiza Tapia. Fotografia de Carlota Anglès

Notícies
Entrades recents
Etiquetes
No hay tags aún.
bottom of page