Visita dels alumnes de 4t al Saló de l'ensenyament, a Valls
Els alumnes de 4t d’ESO van fer el 13 de març una sortida al Saló de l’Ensenyament a Valls, per rebre informació sobre estudis que faran després de l’ESO o el batxillerat. Van marxat de l’institut a dos quarts d’onze, en autobús, acompanyats de l’Òscar Borràs, l’Alícia Altaba i la Sílvia Sánchez. Van arribar a Valls a dos quarts de dotze, van esmorzar i van entrar al recinte a les dotze. A l’entrada hi havia un mapa de tot el complex i un diari per a saber com s’organitzaven els centres.
El recinte es distribuïa en tres passadissos, dos d’ells dedicats a graus mitjans i cursets, i un altre a les universitats. Cada centre tenia un itinerari diferent. En cada parada s’explicava els estudis que es podien cursar i, depenent del que volies estudiar, havies d’anar a una parada diferent, perquè cada una mostrava una rama dels estudis: educació, puericultura, disseny, llengües, turisme, gastronomia, exèrcit... Hi havia una o més persones que explicaven els estudis que es podien escollir per a fer cada carrera. A més donaven uns pamflets amb informació sobre el centre i l’estudi triat, on s’explicava la nota mitjana necessària per accedir-hi i les assignatures que s’haurien de cursar. En alguns estocs, a més dels pamflets, et donaven bosses del centre, cartells, bolígrafs o altres materials. En altres parades hi havia petites demostracions de material, com robots, estètica, menjar..., que mostraven els avantatges que el centre podia aportar.
A les parades de la universitat també hi havia una persona que explicava què es podia estudiar en aquella universitat, els avantatges del centre i com s’hi podia accedir. A alguns estudis només s’hi podia accedir des del batxillerat, però a altres a més a més s’hi podia arribar fent mòduls. També donaven pamflets que mostraven les instal·lacions del campus i les matèries dels diferents cursos.
Finalment, l’activitat va acabar a les dues del migdia i a les tres ja van ser a l’institut. La sensació general va ser que aquesta sortida va ajudar a molts estudiants de quart a tenir més clara la seva visió sobre els seus estudis futurs.
Per Minja Langel, Laura Molero i Liana Unanyan. Foto d'Òscar Borràs