top of page

Sortida a l'Aula CRAM, en El Prat de Llobregat


El dia 29 de gener, els alumnes de 2n d’ESO van fer una sortida a l’Aula CRAM (Centre de Recuperació dels Animals Marins) del Prat de Llobregat. L’aula CRAM és una organització que s’ocupa de recuperar la fauna marina. Hi van anar 65 alumnes i quatre professors: Montse Gil, Irene Gilabert, Concha de Castro i Rodrigo Royo. Van sortir del centre a dos quarts de nou i van arribar al Prat de Llobregat a tres quarts d’onze i van entrar a la CRAM a les onze. Es van dividir en dos grups, amb dos professors en cadascun i un monitor, per fer el recorregut per tot el recinte, passant per diversos tallers.

En una de les activitats es va tractar la morfologia dels taurons amb unes maquetes. Un altre taller es va desenvolupar en una exposició de fotografies i altres maquetes de taurons, per mostrar les espècies amenaçades de taurons i de tortugues marines. També els van explicar per què hi ha una explotació abusiva d’aquests peixos i és perquè se’n vol aconseguir l’aleta dorsal, que està molt buscada i val molts diners.

També van veure les tortugues que hi viuen, que ja no les poden deixar lliures perquè les seves lesions són molt greus o les tenen des de petites i no sobreviurien a l’ecosistema marí. Depenent de l’època hi ha més o menys animals rescatats. L’última activitat tractava d’explicar la legislació de protecció. Van fer unes fitxes per tal d’esbrinar si uns vaixells eren legals o no, després de valorar si eren grans o petits,si gastaven molt o poc gasoil, la capacitat que tenien per a la pesca, les aletes que havien aconseguit, etc.

La visita va acabar a dos quarts de tres. Els van donar un petit recordatori i van tornar cap al centre.

Per Liana Unanyan, Laura Molero i Minja Langel. Fotografia d’Irene Gilabert

Notícies
Entrades recents
Etiquetes
No hay tags aún.
bottom of page