top of page

Projecció 3D de l’univers al Digiplanetarium


El passat 19 de desembre, els alumnes de 1r d’ESO van tenir una visita molt peculiar. El grup de planetari mòbil va venir i va instal·lar al nostre gimnàs un digiplanetarium, per així gaudir una projecció en 3D de l’univers.

El projecte consistia en una cúpula de 5x5 i tres metres d’alçada, en el qual entren els alumnes i gaudeixen d’una projecció visual 3D en una pantalla esfèrica sencera. El digiplanetarium és un servei de difusió i divulgació científica que desenvolupa diverses activitats. Consisteix en un planetari amb tecnologia digital que projecta multimèdia en una cúpula mòbil, oferint les prestacions de moderns planetaris fixes amb la comoditat de ser portàtil.

Aquesta activitat estava referida a l’Univers, per així aprendre les constel·lacions, planetes... d’una manera més divertida.

La finalitat d’aquesta activitat era promoure i motivar el coneixement astronòmic, iniciar i motivar el coneixement del cosmos, complementar els coneixements que s’imparteixen a les aules, sensibilitzar els alumnes en la perseveració del medi ambient i desenvolupar el pensament lògic, el raonament i la visualització espacial mitjançant canvis de punt de vista i sistemes de referència.


Per Jamal Martín, Sandra Murillo i Eider Vidal. Fotografia de Xavi Cubells

Notícies
Entrades recents
Etiquetes
No hay tags aún.
bottom of page