top of page

Alumnes de 4t d'ESO fan la ruta de les escultures de Cambrils


Els alumnes de l’itinerari Artístic de l’INS la Mar de la Frau: Julen Méndez, Ramon Manonelles, Alejandro Vílchez, Hugo Casajuana, Anet Esna, Laia Clua, María Julve, Elsa Márquez, Naiara Anaya, Judith Laboira, Laia Granero, Lauren Vega, Daniel Briz, Marta Costa, Nerea Vidal, Marina García, David García, juntament amb l’Andrés Montoya i la Laia Homdedéu van fer una excursió a Cambrils per conèixer algunes de les seves escultures.

La ruta va començar en agafar un trenet a l’INS la Mar de la Frau fins a la Plaça dels Segadors, per poder observar el monument Estela Falç. Seguidament, van caminar fins a la Plaça de l’Església de Sta. Maria i van veure el monument al Cardenal Vidal i Barraquer. Més tard, van seguir caminant fins al Museu Agrícola de Cambrils, on van parlar de l’estàtua Pagesos veremant, després d’un petit descans. Allí van tenir l’oportunitat de parlar amb la seva escultora, na Maria Dolors Ortuño, i van conèixer el seu taller. Seguidament, van caminar fins arribar al port, on van veure les estàtues: A tota vela, El nen pescador, En el Pla de les Serenes i, per finalitzar, Les remendadores.

Aquesta experiència poques vegades la viuen els cambrilencs, ja que, encara que les vegin gairebé tots els dies, no s’hi aturen a reflexionar sobre el significat d’aquella escultura i/o monument. Va ser una oportunitat de conèixer Cambrils en companyia d’unes molt bones guies, les professores Francesca Cristina i Isabel Castro.


Per Laia Homdedeu i Andrés Montoya. Ruta i mapa de l'itinerari de Francesca Cristina. Fotografia d'Isabel Castro

Notícies
Entrades recents
Etiquetes
No hay tags aún.
bottom of page