top of page

  Care Santos, autora de la novel·la  

Care Santos

 

Care Santos és una novel·lista que es diverteix escrivint, que gaudeix amb la literatura. Per a ella, escriure és un plaer estètic immediat; significa la conquesta tan anhelada d'un petit espai propi:

 

"Sovint m'he preguntat per què escric. AL principi, potser vaig escriure per imitació. La meva mare escrivia un diari. Tenia un escriptori d'aquells que es tanquen amb clau i forrellat on guardava un quadern preciós i una ploma antiga, que només utilitzava per a escriure en aquelles pàgines. Ho feia de nit, quan tots ens ficàvem al llit, i mai ens ho deixava llegir. Escriure era tenir secrets. Més tard em va semblar que escrivia per a no avorrir-me. Vaig ser una nena tímida, sense gaires amics, que va néixer en una casa plena de persones grans. Escriure era una manera de fugir d'aquell món, d'inventar-me un món a la meva mesura".

 

Posteriorment seran altres els estímuls que la duran a escriure les seves novel·les. Tal com ella explica respecte a La ruta de l'huracà:

 

 "L'any 1994 vaig anar a El Salvador, Costa Rica i Nicaragua. Van ser gairebé 60 dies plens d'experiències. Em vénen a la memòria les imatges del volcà Irazú, un volcà pròxim a San José de Costa Rica, que vam visitar. L'endemà, a l'aixecar-nos, una notícia que ocupava totes les portades dels diaris, ens va sorprendre: "Rugeix el colós". L'Irazú havia entrat en erupció aquella mateixa matinada. Quan em vaig assabentar dels efectes devastadors del Mitch a l'Amèrica Central, vaig pensar sobretot en els amics que estaven allí. Si no hagués temut pels meus amics hispanoamericans, mai hagués escrit aquesta novel·la".

 

Text extret d'EDU365.CAT: Care Santos, La ruta del huracán

 

La novel·la

 

La ruta de l'huracà és una novel·la d'aventures realista protagonitzada per una jove de tretze anys que viatja al costat del seu padrastre des de Barcelona fins a El Salvador. Una vegada allí, el seu padrastre ha d'anar a Costa Rica.
Esclata l'huracà Mitch i el seu padrastre no dóna senyals de vida.

 

Què fa l'Aida quan es queda sola?

 

En aquesta novel·la la protagonista coneix el valor de l'amistat, de la vida, la pèrdua dels éssers estimats, el sabor a mel dels primers besos, etc. És una novel·la d'aprenentatge d'una noia que comença a ser una dona.

bottom of page