top of page

L'escriptora Goldie Nanwani parla de les xarxes socials

Desembre 2016. PER Albert Chacón i Anna Stapleton. Fotografies d'Isabel Castro

L'escriptora hindú Goldie Nanwani va néixer a Madrid i va viure a Londres i a Barcelona. Ha escrit un llibre que s'anomena Toughts Translated. Una de les seves activitats actuals és fer xerrades als instituts amb la intenció de fer prendre consciència de les possibilitats i de l'ús adient de les xarxes socials. Va venir a l'institut el 7 de novembre per fer una xerrada dirigida als alumnes de primer i segon de batxillerat..

L'activitat, inclosa al Pla d'aprenentatge de l'anglès, va fer-se en anglès. Va tractar sobre els avantatges i els desavantatges de les xarxes socials i va utilitzar una presentació digital per fer-la més amena. Va destacar que tothom avui dia està molt enganxat a les xarxes socials i que més aviat les utilitza per agradar els altres i no per mostrar-nos tal com som.


Va començar explicant el que era una xarxa social i les seves utilitats. Va posar alguns exemples com Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter..., etc. A continuació, va explicar els usos positius que es poden donar a les xarxes socials. Per exemple, mantenir el contacte amb amics i família que estan lluny, seguir notícies i coses que agradin, buscar informació, organitzar quedades, estar al corrent de l'actualitat i poder compartir la teva vida. Va preguntar quanta gent les utilitzava. Evidentment, tothom va aixecar la mà.

Seguidament, va explicar com era la vida abans de les xarxes socials. Tot era més difícil en l'àmbit d'estudis, per quedar, per treballar, estar informat de l'actualitat..., etc. A continuació va explicar de forma molt gràfica, amb vinyetes, les conseqüències de les xarxes socials en l'usuari que els utilitza i que en depèn moltíssim.

Després, va fer una reflexió molt interessant. Va plantejar si les xarxes socials ens controlen a nosaltres o si nosaltres les controlem a elles. El tema es va parlar entre tots i es va arribar a la conclusió que més aviat ens controlen elles a nosaltres.

També va reflexionar sobre si hem de deixar les xarxes socials o no. La resposta va ser que no, però va donar alguns consells interessants, com que s'ha de procurar fer-ne un bon ús, no s'ha de mostrar el que no som, no hem de capficar-nos si no obtenim els ''likes'' que volem, i, per acabar, va dir que abans de penjar alguna cosa s'hauria de pensar en les conseqüències a què t'exposes.

Una vegada acabada la xerrada, Goldie Nanwani va mantenir una conversa amb els redactors de la revista i va explicar alguna experiència que ha tingut als instituts. Una experiència negativa va ser una vegada que va treure un alumne fora de classe durant una d'aquestes xerrades i després es va sentir malament. Una altra positiva va ser amb una noia molt tímida que no utilitzava les xarxes socials i es va quedar molt sorpresa quan va xerrar amb ella i va conèixer els motius que la portaven a tenir la seva actitud.

També va explicar alguna cosa que voldria millorar, com tenir sessions individuals amb els alumnes perquè  es poguessin obrir més.

 

Si voleu contactar amb ella, aquí teniu les seves xarxes socials:

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
bottom of page