top of page

Pilar Garriga

Per Anna Stapleton. Fotografies cedides per l'escriptora

El passat dimecres 10 de maig, va venir l’escriptora Pilar Garriga i Anguera a fer una xerrada. Pilar Garriga, a més d’escriptora, és llicenciada en Filologia catalana per la Universitat de Barcelona, diplomada en Traducció d'idiomes per l'EUTI(Escola Universitària de Traductors i Intèrprets de la Universitat Autònoma de Barcelona) i en professora d'Educació General Bàsica.

 

L'escriptora va fer una xerrada, organitzada per la professora Isabel Llopis, als alumnes de primer d'ESO sobre la lectura anomenada Un estiu al Priorat, que havien llegit a Llengua catalana. La novel·la té com a protagonista en Martí, un noi adolescent que viu amb la seva mare, la Clàudia. Un dia el Martí i una amiga seva anomenada Mont troben un poema perdut entre els apunts universitaris. El poema està dedicat a la Clàudia, un any abans que nasqués en Martí. Aquí comença la història que el portarà al cor del Priorat, fins a una masia solitària, envoltada de ceps, oliveres i vells ametllers.

 

Els alumnes van explicar que el que més els va agradar del llibre va ser que semblava tot molt real, a més que tenia molt bons personatges. El que menys els va agradar, per alguns d'ells, és que la història estava redactada d'una forma massa simple.

A la xerrada, Pilar Garriga va explicar que la seva germana se'n va anar a viure a Tacugama per a treballar amb els ximpanzés. Només s'havia de quedar tres mesos i li va agradar tant que s'hi va quedar 15 anys. De les seves vivències va treure el seu segon llibre anomenat Un estiu a Borneo.

També va explicar als alumnes coses sobre les palmeres d'oli i els diferents comportaments dels micos, ja que eres un dels protagonistes de la història. A més, va intentar conscienciar els alumnes sobre el fet que avui dia estan morint molts micos i goril·les perquè es tallen les palmeres d'oli.

 

Per fer la xerrada més amena, va posar alguns vídeos que van mostrar que els micos tenen comportaments humans, ja que es va veure que un grup de micos feien el buit a un altre, és a dir, com una espècie d'assetjament.

 

La xerrada va interessar molt els alumnes i al final l'autora els va firmar el llibre a tots.

bottom of page